T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Ahmet Ratıp Paşa Güzel Sanatlar Lisesi

Ahmet Ratıp Paşa Güzel Sanatlar Lisesi

Telefon
05464908809
Belgegeçer
0
WEB
https://ahmetratippasagsl.meb.k12.tr
Adres
SELİMİYE, TIBBİYE CADDESİ NO29/1, 34668 ÜSKÜDAR / İSTANBUL
Vizyon
Çağdaş yaklaşımlarla düşünsel ve sanatsal anlamda etki alanını genişleterek;yaratıcı,yenilikçi,sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren Eğitim-Öğretim alanında öncü bir kurumdur.
Misyon
Okulumuz;Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş; okuyan,araştıran anlayan ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş;donanımlı,becerikli özgüveni yüksek,iletişim ve paylaşıma açık,sanat duyarlığı gelişmiş;adaletli,gayretli,yaratıcı,girişimci,barışçı,sağlıklı ve mutlu birer birey yetiştirmek;okul ve çevre şartlarına uygun imkanlar dahilinde ortam hazırlamayı hedeflemektedir.
Başarılar
RESİM YARIŞMASINDA 3.cülük ödülnü MESLEK LİSELERİ YARIŞIYOR YARIŞMASINDA ALMIŞLARDIR.
Öğretmen :32
Öğrenci :208
Derslik :5
Kütüphane Kitap Sayısı :155
Öğretim Şekli :Tam Zamanlı
Saatler
DERS BAŞLANGIÇ:09.00-BİTİŞ:16.50
Isınma
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
SELİMİYE,TIBBİYE CADDESİ NO:29/1,34668 ÜSKÜDAR/İSTANBUL
Servis Bilgisi
Servis Yoktur.
Yerleşim Yeri
Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi C BLOK´ta misafir okul olarak eğitim ve öğretime devam etmekteyiz.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İSTANBUL-ÜSKÜDAR
Kontenjan Bilgileri
RESİM BÖLÜMÜ:30 MÜZİK BÖLÜMÜ:30 TİYATRO BÖLÜMÜ:30 Genç ve dinamik kadrosuyla ilk ve Çağdaş Eğitim-Öğretim teknik ve yöntemlerini uygulamaktayız.Öğrencilrin teorik ve pratik anlamda bir üst eğitim kurumuna hazırlamak,bilgili sanatsal anlamda becerilerini kazanmış birer mutlu birey olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.Resim alanında Eğitim Öğretim programları doğrultusunda konular işlenirken,öğrencilerin ilgi,istek ve kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirerek rehberlik edilmektedir. Çağın gerekleri doğrultusunda yenilikleri takip etneleri,yeni teknik ve yöntemlerle Özgün çalışmalar üretmeleri amaçlanmaktadır. Dört yıllık Eğitim Öğretim sürecinde,Resim alanında Desen,İki Boyutlu,Üç Boyutlu ve Grafik dersleri temel olmak üzere farklı disiplinlere ışık tutacak doğrultuda,Sanat Tarihi alanında da yeterli donanıma sahip olan,bilgilendirme,araştırma,teknik ve yöntemler ile öğrencinin gelecekte seçecekleri alanları belirlemelerine de yardımcı olmak hedeflenmektedir. MÜZİK BÖLÜMÜ:Öğrencilerimize verilecek olan müzik eğitimin temel amacı, geleneksel ve çağdaş dünya müzik kültürünü özümsemiş, yeniliğe ve gelişmeye açık, çağa ayak uydurabilen, farkındalık seviyesi yüksek gençler yetiştirmektir. Bu doğrultuda, ilk yıldan başlayarak kültür derslerinin yanı sıra, Türk müziği, Batı müziği dersleri teorik ve uygulamalı olarak işlenirken, öğrencilerin yetenek ve ilgileri doğrultusunda Bireysel Çalgı Eğitimi dersleri de yürütülmektedir. Dört yıllık eğitimin sonucunda mezun olan tüm öğrencilerimizin Müzik Öğretmenliği, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuvar gibi sanat eğitimi kurumlarına tam kadro olarak yerleştirilmesi amaçlanmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK
Proje Çalışmaları
TEKONOFEST,TÜBİTAK 4006-A 4006-B PROJESİ,DÜŞ RESSAMLARI PROJESİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
ADVANCED PLACEMENT (AP) PROJESİ
Diğer Hususlar
OKULUMUZDA RESİM,MÜZİK,TİYATRO VE TÜRK SANAT MÜZİĞİ BÖLÜMLERİ MEVCUTTUR.
Yazdır